Králik so šalotkou na víne

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 200 g šalotky, 4 králičie stehná, 0,2 l bieleho vína, 0,2 l vývaru, 1 menší baklažán, 1 cuketa, 2 farebné papriky, 2 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, rozmarín, tymián, citrón alebo limetka

Postup: Šalotku povaríme 2 min v osolenej vode, vyberieme, necháme ochladnúť a očistíme od šupky. Stehná osolíme, okoreníme a na oleji opečieme. Pridáme šalotku, dozlata ju usmažíme, podlejeme vývarom a vínom, podusíme 20 min. Zeleninu umyjeme, nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný rozmarín a tymian, polejeme olejom, premiešame. Zeleninu preložíme na pekáč, navrch dáme králičie stehná a polejeme šťavou. Zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 °C asi 30 min. Hotové jedlo pokvapkáme citrónovou šťavou. Šalotku môžeme nahradiť aj cibuľou. Očistíme ju a nakrájame na štvrtiny, rozdelíme na lupene a opekáme na oleji. Namiesto vína je výborný aj sekt.

 


AdSense