Pečený zajac na rasci

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (3 porcie): 1/2 zajaca (zadná časť), 80 g údenej slaniny, 2 strúčiky cesnaku, mletá rasca, 50 g masti, 50 g cibule, celé čierne korenie, soľ)

Postup: Očisteného, odblaneného, umytého zajaca prešpikujeme, osolíme zvonku i z vnútra, potrieme roztretým cesnakom, posypeme mletou rascou. Na pekáč dáme masť, opražíme pokrájanú cibuľu, vložíme zajaca, celé čierne korenie, pečieme v rúre 30 m (elektrická 200, teplovzdušná 180 °C, plynová 3 - 4, čas pečenia 45 m). Posledných 15 m pečieme odokryté, mäso často polievame, občas podlejeme horúcou vodou. Počas pečenia mäso obraciame, polievame vlastnou šťavou. Upečeného zajaca vyberieme, pokrájame na porcie, polejeme šťavou. Podávame s knedľami.

 


AdSense