Králik s kapustou a jablkami

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 1,3 kg králika, 50 g údenej slaniny krájanej na kocky, 100 g údenej slaniny pokrájanej na plátky, 1 cibuľa, 600 g červenej hlávkovej kapusty, 200 g kyslejších olúpaných, citrónová šťava, 50 g masla, 0,5 l vývaru, 50 g čerstvého chrenu, 1 dl suchého červeného vína, soľ, mleté čierne korenie, cesnak, trochu mletej škorice, bobkový list, petržlenová vňať

Postup: Slaninu pokrájanú na kocky osmažíme na pekáči, pridáme maslo, umytého osoleného králika, opečieme zo všetkých strán. Keď je mäso upečené, obalíme ho plátkami slaniny, ešte raz dobre opečieme, okoreníme mletým korením. Do výpeku pridáme pokrájanú cibuľu, pretlačeným cesnak, bobkový list, petržlenovú vňať, podlejeme vývarom, dusíme domäkka, počas pečenia králika otáčame, podlievame výpekom. Kapustu osolíme, polejeme citrónovou šťavou, dusíme na cibuľovom základe, pridávame 1/4 jabĺk, trochu škorice, podlievame, dusíme domäkka. Príloha - varená knedľa.

 


AdSense