Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 800 g kančej kotlety, 400 g brusníc, 200 g tureckých orechov, 300 g mladých strukov hrášku, 3 dl červeného vína, 1 PL medu, 20 g hnedého cukru, 1 dl mäsového vývaru, 50 g masla, olej, soľ, mleté čierne korenie, borievkové bobule

Postup: Kotletu nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, na rozpálenom oleji opečieme tak, aby sa vytvorila tenká kôrka. Prisypeme borievky, mierne osmažíme, zalejeme medom, 2 dl červeného vína, vložíme na 15 - 25 m do rúry piecť pri 190 °C.

Na panvici skaramelizujeme hnedý cukor, pridáme brusnice, podlejeme malým množstvom mäsového vývaru, 1 dl červeného vína. Keď sa šťava začne variť, vsypeme pražené turecké orechy, varíme ďalších 10 m, pokiaľ sa neodparí takmer všetka šťava. Potom vložíme 50 g masla, uvedieme do varu. Na rozpenenom masle osmažíme struky hrášku, osolíme, okoreníme, podávame ako prílohu k mäsu. Všetko zalejeme omáčkou. Možno použiť i zavárané alebo sušené brusnice.

 


AdSense