Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny /4 -  6 porcií/: 1,5 kg jeleních  líčok, 200 g mrkvy, 100 g  zeleru, 100 g petržlenu, bobkový list, nové korenie, soľ, čierne korenie, 200 g paradajkového pretlaku,  2 dl oleja,  0,5 l červ. vína, 30 g šípkového kompótu

Postup: Líčka  očistíme od mastných častí, menšiu časť necháme na líčkach. Na oleji orestujeme cibuľu, petržlen, zeler do kašovitej hmoty, pridávame paradajkový pretlak,  bobkový list, nové korenie, orestujeme, nalejeme víno, 0,2 dl vývaru alebo vody. Vývar necháme vyvariť. Líčka orestujeme zvlášť na panvici, osolíme, okoreníme, dáme do vývaru, pomaly varíme domäkka 2 h, vyberieme, dáme na bok. Vývar precedíme dočista, začneme  redukovať na desatinu, aby mala šťava silu, chuť a bola medovitá. Do nej pridáme  kompót, dochutíme soľou, cukrom, korením.

Príloha: gratinované zemiaky a kompót z červenej cibule.

 

 


AdSense