Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny /4 osoby/: Srnčí chrbát: 2kg srnčieho chrbáta, 1 šálka koreňovej zeleniny /mrkva, zeler,  patržlen/ pokrájanej na kocky, 2 PL balzamikového octu, 1  stonka  mladého tymiánu,  PL oleja.

Marhuľové čatní: 1/2  šálky sušených  marhúľ, 2 šálka vody, soľ, štipka kajenského korenia, 2 PL jablkového octu, 1 PL  javorového sirupu. Paštrnákové pyré: 500 g paštrnáka, 2 šalotky, 2 šálky kuracieho či zeleninového vývaru, soľ, b. korenie, 2 PL creme fraiche, soľ, 1 PL masla.

Sušienky: 100 g cukru, 20 g kakaa, 80 g hl. múky, 100 g bielkov, 100 g masla

Postup: Srnčí chrbát, mäso vykostíme, /kosti odložíme na prípravu redukovanej šťavy /naložíme so zeleninou, octom , typiánom na 1,5 h do chladničky. Vyberieme z marinády, opečieme na horúcom  oleji zo všetkých strán. Dáme do pekáča, navrch  rozotrieme čatní, pečieme pri 80  st alebo na kraji grilu 6 min.

Čatní:
Nakrájané marhule necháme stáť 1 h namočené v kastróliku vo vlažnej vode, osolíme, ochutíme kajenským korením, pridáme ocot, sirup, dáme variť. Po zmäknutí marhúľ ich rozmixujeme ponorným mixérom, aby sa obsah spojil. Paštrnákové pyré: Očistený paštrnák nakrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme maslo, speníme na ňom ošúpanú šalotku nakrájanú nadrobno, zalejeme vývarom. Uvedieme do varu, vložíme paštrnák, osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením, prikryjeme pokrievkou,varíme v rúre pri 120 st 30 min domäkka. Scedíme, odkvapkáme, preložíme do hrnca, vmiešame soľ creme fraiche, drvenú rascu, soľ korenie, varíme na miernom plameni až pyré zhuste. Pred podávaním zjemníme maslom.

Sušienku: Všetky suroviny zmiešame,  hmotu nanášame štetcom vo veľmi tenkej vrstve na plech tak, aby vznikli  pravideľné obdĺžniky. Pečieme v rúre pri 180 st C.



AdSense