Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 1,5 jelenieho karé, klobása, cibuľa, kyslá uhorka, 2 PL šípkového lekváru, 2 dl redukovaného zverinového vývaru, horčica,kečup, worcesterská omáčka, 4 vajcia, štipka soli, 1 dl mlieka, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva.

Postup: Jelenie karé očistíme, odblaníme, nakrájame na rezne /asi 60 g / a naklepeme.  Z horčice, kečupu, wocesterskej omáčky, soli korenia pripravíme zmes. Vyklepané mäso jemne nasolíme, okoreníme z oboch strán a potrieme pripravenou zmesou. Na  mäso  poukladáme cibuľku, klobásku, uhorku. Mäso zrolujeme,  spevníme ihlou  alebo povrázkom, aby sa počas pečenia neroztvodilo. Na panvici  závitky z každej strany opečieme, podlejeme vývarom, prikryjeme  pokrievkou  a  dusíme  domäkka  15  min.

Príloha: Krupicové knedlíčky.

Postup prípravy krupicových knedlíčkov: Z krupice,  vajec,  soli,  korenia, mlieka, petržlenovej  vňate a kypriaceho  prášku  pripravíme  hustejšie  cestíčko. Polievkovou  lyžicou vytvarujeme knedlíčky a vkladáme do vriacej horúcej vody.

Omáčka: V  malom  hrnci  restujeme  lekvár, prilejeme redukovaný zverinový vývar, dochutíme soľou a korením. Chvíľu povaríme.




AdSense