Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny /4  osoby/: 800 g  jelenieho močingu, 200  g mrkvy, 200  g petržlenu, 200 g  zeleru, 200 g cibule, 200  g šípkového lekváru, 100 g tuku

Paštrnákové pyré: 1kg paštrrnáku,2 dl  mlieka, 200 gr creme fraiche či kys. smotany, 1 dl sladkej smotany, 300 g červenej cibule, 100 g medu, 100 g červeného vinného octu, soľ, nové a čierne korenie.

Postup: Umytý, osušený  jelení močing nakrájame na  väčšie kusy. Vo veľkom  hrnci mäso  opražíme z  každej strany  a vyberieme. V tom istom  hrnci  orestujeme  pokrájanú  koreňovú  zeleninu do zlata, pridáme cibuľu, koreniny a restujeme dohneda. Pridáme cukor, trochu šípkového lekváru,  necháme   mierne  skaramelizovať,  podlejeme červeným  vínom a  zalejeme vodou.  Necháme zovrieť  a do základu vložíme orestované mäso. Prikryjeme a dusíme vo vyhriatej rúre na 280  stupňov Celzia  2 hodiny  do mäkka.  Mäkké mäso vyberieme, základ rozmixujeme  a  dochutíme  šípkovým  lekvárom. Červeným vínom, soľou a korením. Podľa potreby a hustoty ešte zvaríme.

Postup prípravy pyré: Nakrájaný  paštrnák  dáme  variť  do  osolenej vody spolu s mliekom. Uvaríme  ho do mäkka,  precedíme a rozmixujeme.  Pridáme creme fraiche (kyslú smatanu), sladkú smotanu, premiešame a dochutíme soľou a korením

Medová cibuľka: Cibuľku pokrájanú  na mesiačiky pridáme do väčšej panvičky, v ktorej sme rozpustili med, pridali ocot.