Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: Chrbát z jeleňa, srnca, daniela, soba, č. korenie, soľ, 0,5 dl balzamového octu, 2 stonky rebarbory, trochu kryštálového cukru, 2 veľké zemiaky, bujón, červená a žltá mrkva, ČL masla

Postup: Mäso  nakrájame na steaky,  okoreníme, osolíme a z oboch strán prudko opečieme na panvici na troške oleja. Dáme  do pekáča a v rúre vyhriatej na 180 stupňov C pečieme 68 minút podľa hrúbky steaku. Ošúpané zemiaky nakrájame na hranolčeky a uvaríme v bujóne. Keď  sú hotové, vyberieme  ich. Do bujónu  dáme na chvíľu variť mrkvu nakrájanú na také kúsky ako zemiaky. Na panvici rozpustíme kúsok masla a necháme mrkvu a zemiaky trochu skaramelizovať. Ošúpanú rebarboru nakrájame na väčšie obdĺžniky.

Na panvici urobíme svetlý karamel, pridáme rebarboru a  balzamový ocot. Prikryjeme a necháme 23 minút dusiť. Posolíme, okoreníme. Mäkkú rebarboru vyberieme a ocot necháme vyvariť, aby mal konzistenciu medu. Dáme spät rebarboru, teplou omáčkou obložíme steak s mrkvou zemiakmi.



AdSense