Suroviny: Chrbát z jeleňa, srnca, daniela, soba, č. korenie, soľ, 0,5 dl balzamového octu, 2 stonky rebarbory, trochu kryštálového cukru, 2 veľké zemiaky, bujón, červená a žltá mrkva, ČL masla
Postup: Mäso nakrájame na steaky, okoreníme, osolíme a z oboch strán prudko opečieme na panvici na troške oleja. Dáme do pekáča a v rúre vyhriatej na 180 stupňov C pečieme 68 minút podľa hrúbky steaku. Ošúpané zemiaky nakrájame na hranolčeky a uvaríme v bujóne. Keď sú hotové, vyberieme ich. Do bujónu dáme na chvíľu variť mrkvu nakrájanú na také kúsky ako zemiaky. Na panvici rozpustíme kúsok masla a necháme mrkvu a zemiaky trochu skaramelizovať. Ošúpanú rebarboru nakrájame na väčšie obdĺžniky.
Na panvici urobíme svetlý karamel, pridáme rebarboru a balzamový ocot. Prikryjeme a necháme 23 minút dusiť. Posolíme, okoreníme. Mäkkú rebarboru vyberieme a ocot necháme vyvariť, aby mal konzistenciu medu. Dáme spät rebarboru, teplou omáčkou obložíme steak s mrkvou zemiakmi.