Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (8  porcií): 1 kg  muflonieho mäsa vcelku, 160 g plátkov prerastenej slaniny, soľ, korenie na divinu, hovädzí vývar, 300 g sušených lesných húb, 1 cibuľa, hubové korenie, 1 PL masla, hladká múka, 4 PL zaváraných čučoriedok

Postup: mäso  osolíme,  posypeme  korením na  divinu a necháme na chladnom mieste 2 hodiny odležať. Potom ho obalíme po celom obvode tenkými plátkami slaniny a zabalíme do alobalu. Uložíme ho do zapekacej misy, podlejeme vodou, prikryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov C 100 - 120 minút. Potom mäso odokryjeme, vyberieme z alobalu a vrátime späť do misy, podlejeme mäsovým vývarom a dopečieme.

Sušeného huby namočíme na 30 minút do studenej vody. Potom scedíme, vodu odložíme a huby pokrájame na menšie kúsky.

Na rozpustenom masle speníme nastrúhanú cibuľu. Pridáme pokrájané, sušené huby, podlejeme hovädzím vývarom, vodou zo sušených húb a pod pokrievkou udusíme domäkka. Po uvarení masu do hladka rozmixujeme, precedíme, ochutíme hubovým a mletým čiernym a hubovým korením a podľa chuti dosolíme. Vrátime na oheň, prilejeme trochu scedenej vody s trochou rozmiešanej  hladkej múky a zahustíme. Krátko povaríme.

Zapečené mäso pokrájame na plátky, prelejeme omáčkou a ozdobíme čučoriedkami.


AdSense