Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

Suroviny (4 porcie): 500 g  jelenieho stehna, 2 šalotky, soľ, mleté čierne korenie, 100 g húb, mletá sladká červená paprika, 80 ml bieleho vína, 150200 ml smotany na varenie, Maizena, levanduľa

Postup: Umyté, osušené a odblanené  mäso nakrájame  na rezance. Nadrobno pokrájanú šalotku orestujeme na oleji. Pridáme mäso, posypeme ho sladkou červenou paprikou, okoreníme čiernym korením a prudko opečieme. Osolíme, zalejeme teplým mäsovým vývarom a pod pokrievkou dusíme 60-70 minút. Potom prilejeme víno, pridáme huby a udusíme domäkka. Do uduseného mäsa vlejeme smotanu, zahustíme Maizenou rozmiešanou v troche vody a krátko povaríme.

Príloha: Uvarené cestoviny. Ozdoba: lístky levandule.


AdSense