Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 porcie): 400 g muflónieho  mäsa, 2 plátky anglickej slaniny, 5 strúčikov cesnaku, 2 zrnká celého nového korenia, 4 zrnká celého čierneho korenia, 2 zrnká borievky, soľ, 4 šalotky, olej, 50 ml bieleho vína, mäsový vývar, varené zemiaky, šalát

Postup: Umyté, osušené muflonie mäso posolíme. Obalíme ho plátkami anglickej slaniny a prudko opečieme v panvici na horúcom oleji zo všetkých strán. Opečené mäso preložíme do zapekacej misy, pridáme olúpamé strúčiky cesnaku so šalotkami, celé čierne a nové korenie a borievky. Podlejeme výpekom z opekania, mäsovým vývarom, prikryjeme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Počas pečenia mäso podlievame šťavou z pečenia. Po 80 minútach mäso odokryjeme, prelejeme červeným vínom a dopečieme. Upečené mäso pokrájame na plátky.

Príloha: varené zemiaky a šalát.


AdSense