Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 porcie): 600 g srnčieho chrbta (sviečkovice), soľ, 3 g čierneho korenia, 4 PL olivového oleja, 770 g višňového kompótu, 2 dl červeného vína, 5 cl griotky, 4 PL kryštálového cukru, mletá škorica, 4 jablká, 1 pomaranč, Solamyl, 4 ks zemiakových mušlí, olej na vyprážanie, ozdobné šaláty a bylinky na dekoráciu

Postup: Srnčí chrbát očistíme a nakrájame na valčeky vážiace 150 g, osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Necháme marinovať 30 minút pri izbovej teplote. Potom ugrilujeme na anglický spôsob, teda v strede musí byť ružový. Višňový kompót scedíme a višne odkôstkujeme. Kompótovú šťavu, víno, griotku, cukor, škoricu a nastrúhanú pomarančovú kôru dáme variť. Zahustíme máčaným Solamylom a prevaríme. Jablká umyjeme, vyberieme jadrovníky a dáme piecť pri 200 °C asi 10 minút. Zemiakové mušle vypražíme v horúcom oleji dozlatista. Mäso nakrájame na hrubšie plátky asi 6 ks na porciu, zemiakovú mušľu naplníme višňami a dekorujeme pečeným jabĺčkom a višňovou omáčkou.

Zo šalátov a bylín uviažeme ozdobné kytičky a vložíme do jabĺčka. Namiesto zveriny môžeme použiť aj bravčovú panenku.

 


AdSense