Burgundský guláš

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre 4 osoby): 750 g zemiakov, 3 cibule, 400 g šampiňónov, 200 g šunky, 2 nožičky pikantnej klobásy, 4 PL oleja, trocha nasekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, štipka strúhaného muškátového orieška, 1 kyslá smotana, 4 vajcia, 60 g masla

Postup: Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na kocky a uvaríme malom množstve vody. Cibuľu ošúpeme, prekrojíme napoly, šampiňóny očistíme, umyjeme, nakrájame na plátky, šunku nakrájame na rezance, klobásu na kolieska. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu, šampiňóny a dusíme, kým sa všetka tekutina neodparí, Pridáme scedené zemiaky, šunku, klobásu, nasekanú vňať, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Smotanu rozmiešame s vajcami a zalejeme guláš. Navrch dáme plátky masla, prikryjeme pokrievkou a necháme stuhnúť. Podávame s chlebom.

 


AdSense