Zbojnícky guláš

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 100 g údenej slaniny, 100 g cibule, 500 g baranieho alebo hovädzieho mäsa, mletá červená paprika, feferónka, 2 strúčiky cesnaku, rasca, 250 g hlávkovej kapusty, 4 zemiaky, 250 g húb

Postup: Slaninu pokrájame na kocky, pridáme pokrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme na kocky pokrájané mäso, mletú papriku a zalejeme horúcou vodou. Osolíme, pridáme posekaný feferón, rozotretý cesnak, rascu a dusíme pod pokrievkou. Keď je mäso mäkké, pridáme pokrájanú kapustu, olúpané zemiaky, očistené huby a povaríme. podávame s čiernym chlebom.