Znojemská hovädzia pečienka

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 500 g hovädzej roštenky, 1 cibuľa, 1 bobkový list, mleté čierne korenie, soľ, 4 ky. uhorky, kyslá smotana, hladká múka

Postup: Umyté mäso nakrájame na plátky, osušíme, naklepeme. Na rozpálenom tuku plátky prudko opražíme, odložíme. Nadrobno posekanú cibuľu opražíme vo výpeku, pridáme mäso, podusíme. Keď je mäso dopoly udusené, pridáme bobkový list, pokrájané uhorky, varíme až mäso zmäkne. Smotanu rozmiešame s trochou hladkej múky, zahustíme ňou omáčku, povaríme ešte 10 min., podávame s knedľou.

 


AdSense