Špecialita pre gurmánov

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (5 osôb): 500 g hovädzej sviečkovice v celku, 250 ml mäsového vývaru, 1/8 l červeného vína, 1 PL francúzskej horčice, olej, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Umyté mäso osolíme, okoreníme, z oboch strán opečieme na oleji, necháme vychladnúť. Studené mäso obtočíme plátkami slaniny, obviažeme kuchynskou niťou, trochu opečieme na oleji, podlejeme vývarom, zakryjeme alobalom, dusíme 40 minút. Výpek zriedime vínom, pridáme horčicu, odokryjeme, pečieme 10 min., až mäso získa zlatistú farbu.

Podávame so zemiakovými kroketami, duseným pórom.

 


AdSense