Hovädzí perkelt

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 800 g predného hovädzieho mäsa, 3 cibule, 1 paprika, 1 paradajka, 1 dl oleja, 6 strúčikov cesnaku, 3 zemiaky, 200 g tarhone, červené víno, celá rasca, mletá červená paprika, mletá štipľavá paprika, soľ

Postup: Cibuľu nasekanú nadrobno osmažíme do zlatista na rozpálenom oleji, pridáme papriku pokrájanú na malé kúsky s paradajkou, všetko spolu krátko podusíme. Zaprášime červenou mletou paprikou, podlejeme vodou, dusíme. Tento postup ešte niekoľkokrát opakujeme, do základu dáme hovädzie mäso nakrájané na malé kocky. K mäsu pridáme rascu a nadrobno nasekané strúčiky cesnaku, osolíme, za občasného podlievania dusíme. Podľa chuti pridáme červené víno, ochutíme štipľavou paprikou, dovaríme.

Tarhoňu za stáleho miešania rovnomerne osmažíme na malom množstve oleja dozlatista, pridáme zemiaky nakrájané na väčšie kocky, zaprášime červenou mletou paprikou, osolíme, podlejeme vodou. Pod pokrievkou dusíme na strednom ohni do mäkka.

Podávame s tarhoňou.

 


AdSense