Hovädzie stehno prešpikované zeleninou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 1 kg hovädzieho stehna, 1 väčšia mrkva, 1 väčší petržlen, 1 cuketa, 4 strúčiky cesnaku, 300 g širokých rezancov, 2 cibule, 5 dl mäsového vývaru, 1 dl červeného vína, 1 viazanička petržlenovej vňate, paradajkový pretlak, rozmarín, bobkový list, olej, soľ, čierne korenie

Postup: Cibuľu nakrájanú na plátky osmažíme na malom množstve oleja, podľa chuti pridáme pretlak, celé korenie, bobkový list, osolíme, podlejeme horúcim mäsovým vývarom. Mrkvu, petržlen, cuketu nakrájame na rezančeky, prešpikujeme nimi stehno. Zvyšnú zeleninu nakrájame na malé kocky, s osoleným, prešpikovaným mäsom vložíme do základu polievky, podľa potreby podlejeme malým množstvom vody, pod pokrievkou dusíme 1 1/2 h.

Mäso vyberieme, nakrájame na plátky, šťavu scedíme, premiešame s vínom, zahustíme. V inej nádobe rozpálime olej, pridáme cesnak, čerstvý rozmarín, posekanú vňať, osolíme, spolu podusíme.

Príloha: Cestoviny uvaríme v slanej vode, potom mierne v panvici osmažíme na oleji.

Pred podávaním dáme doprostred taniera cestoviny, na ne plátky mäsa, zmes cesnaku s rozmarínom. Dookola polejeme omáčkou.


AdSense