Hovädzie na hubách

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 0,5 kg hovädzieho zadného, 1 menšia cibuľa, 1 PL oleja, 150 g húb, 1 dl kyslej smotany, 1 KL hladkej múky, mleté čierne korenie, 1,5 dl vody, soľ

Postup: Cibuľu pokrájame nadrobno. V tlakovom hrnci rozpálime olej, speníme cibuľu, pridáme mäso pokrájané na tenké rezne, z oboch strán opražíme, vyberieme. Do hrnca vložíme dierkovanú parákovú vložku, dáme na ňu mäso, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme, zatvoríme, varíme 1/2 h. Otvoríme, pridáme očistené na plátky pokrájané huby, dusíme pod pokrievkou. Mäso vyberieme do misy, odstránime vložku, huby zalejeme smotanou s rozhabarkovanou múkou, prevaríme, nalejeme na mäso.

Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou oblohou.

 


AdSense