Hovädzina s paprikou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 osoby): 700 g hovädzieho boku, 2 zelené, 2 žlté papriky, 200 g žltých paradajok (môžu byť aj červené), 200 ml zeleninového vývaru, 1 PL oleja, soľ, 1/2 ČL mletého zázvoru, 1 PL maizeny

Postup: Mäso umyté pod studenou tečúcou vodou osušíme, nakrájame na pásiky. Umyté papriky prekrojíme na polovice, odstránime jadrovníky, nakrájame na rezance. Umyté, na štvrtinky nakrájané paradajky s vývarom rozmixujeme. Na rozohriatom oleji zohrejeme mäso, pridáme papriky, dochutíme soľou, zázvorom. Rozmixovanú zmes nalejeme k mäsu, privedieme do varu, varíme 10 min. Maizenu rozmiešame s trochou studenej vody, zahustíme mäso, dochutíme soľou, korením, podávame s varenými zemiakmi.

 


AdSense