Španielske ftáčiky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 4 hovädzie rezne zo stehna, 2 PL horčice, soľ, mleté čierne korenie, 2 kusy párkov, 1 vajce, 4 plátky oravskej slaniny, 2 cibule, 4 malé kyslé uhorky, 1 PL masti, 1 l horúcej vody, 2 PL hladkej múky, špáradlá

Postup: Rezne naklepeme cez fóliu z oboch strán, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou. Na každý plátok mäsa dáme polovicu párku, štvrtku vajca uvareného natvrdo, plátok slaniny, kúsok cibule, uhorky, stočíme, okraje spojíme špajdľami. Vtáčiky prudko opečieme na masti zo všetkých strán, pridáme posekanú cibuľu, chvíľu pražíme, zalejeme 1 l horúce vody, dusíme 30 - 40 min. domäkka. Šťavu zaprášime múkou, povaríme ešte 10 min.

Podávame s ryžou, tarhoňou či zemiakmi.

 


AdSense