Pálivé hovädzie ragú

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 500 g mletého hovädzieho mäsa, 200 g kukuričnej múky, 120 g hladkej múky, 1/2 viazaničky petržlenovej vňate, 1 cibuľa, 1 kalifornská paprika, 100 g nakladaných ošúpaných paradajok z konzervy, 200 g nakladaných malých kukuričiek z konzervy

Postup: Kukuričnú múku zmiešame s hladkou, pridáme najemno pokrájanú petržlenovú vňať, soľ, po troške prilievame 2 dl teplej vody. Rukami všetko premiešame, zo vzniknutého cesta tvarujeme knedlíčky, odložíme ich na 15 min., potom vložíme vždy medzi 2 listy papiera na pečenie, valčekom vyvaľkáme malé placky, tie po stranách opečieme na panvici na horúcom oleji. V inej panvici rozpálime olej, osmažíme na ňom nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, papriku nakrájanú na rezančeky, osolíme.

Odkrojíme hornú i spodnú časť nakladaných paradajok, pridáme k mäsu, premiešame, dusíme, potom pridáme do ragú nakrájané kukuričky, zaprášime mletou paprikou, čili korením, pokvapkáme medom, pridáme trochu vody, aby sa med nepripálil. Varíme až mäso zmäkne. Tesne pred podávaním položíme na tanier kukuričnú placku, dáme na ňu porciu ragú, prikryjeme druhou tortilou, zdobíme petržlenovou vňaťou, paprikou nakrájanou na kocky.

Pozn: Tortily dostať aj hotové v obchodoch.