Sviečkovica v šatkách

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (6 osôb): 1 kg hovädzej sviečkovice, 6 zemiakov uvarených v šupke, 200 g hrubej múky, 100 g masla, 200 ml mlieka, 3 žĺtky, 150 g plátkov prerastenej slaniny, 100 g šunky, mleté čierne korenie, soľ, olej

Postup: Celý kus sviečkovice osolíme, okoreníme opečieme zo všetkých strán na horúcom oleji, necháme vychladnúť. Slaninu pokrájame na plátky, šunku na tenké pásiky. V šupke uvarené zemiaky očistíme, postrúhame, zmiešame s 2 žĺtkami, pridáme roztopené maslo, múku, osolíme, vypracujeme cesto, ak je prihusté, zriedime ho mliekom. Cesto rozvaľkáme (kúsok odložíme nabok/, položíme naň vychladnutú sviečkovicu, zabalíme. Pekáč vystelieme plátkami slaniny, položíme na ňu sviečkovicu, potrieme žĺtkom, obložíme plátkami slaniny, rezančekami šunky, navrch dáme pásiky zo zvyšku cesta. Pečieme 25 min. pri 200 °C, vychladíme, nakrájame na plátky, ozdobíme brusnicovým kompótom.

 


AdSense