Hovädzia roláda

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (6 osôb): 500 g hovädzieho zadného, 1 PL dijonskej horčice, 120 g plátkov oravskej slaniny, olej, 100 ml bieleho vína, 200 ml kuracieho vývaru, soľ, mleté čierne korenie.

Plnka: 100 g kuracích pŕs, 1 žĺtok, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate,1 Pl nasekanej pažítky, 50 g čerstvej červenej papriky, 1 PL preosiatej strúhanky, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Umyté naklepané mäso ochutíme soľou, korením, horčicou, necháme postáť. Prsia pomelieme na mäsovom mlynčeku, zmiešame so žĺtkom, vňaťou, nakrájanou paprikou, strúhankou, premiešame, dochutíme soľou, korením. Necháme 30 min. stáť, potom rovnomerne rozotrieme na plát mäsa, zvinieme, obalíme do plátkov slaniny, zviažeme potravinárskou niťou, prudko opečieme na oleji, podlejeme vínom, dusíme 20 minút. Potom mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, prikryjeme alobalom, pečieme pri 170 °C 35 minút.

 


AdSense