Debrecínska roštenka

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 400 g hovädzej roštenky, 509 g šunky, 2 papriky, 2 paradajky, 100 g čerstvých húb, 1 čili paprička, 1 cibuľa, 150 - 200 ml mäsového vývaru, 20 g hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ, masť alebo olej, 4 lyžičky kyslej smotany, pažítka alebo petržlenová vňať

Postup: Roštenku nakrájame na plátky, zľahka naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme na rozohriatej masti z oboch strán. Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme na rezance pokrájanú šunku, kúsky papriky a plátky očistených húb. Všetko opražíme a podlejeme vývarom. Vložíme späť mäso, pridáme olúpané nakrájané paradajky, posekanú čili papričku a udusíme domäkka.

Hotové roštenky na tanieri polejeme kyslou smotanou a ozdobíme pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.

 


AdSense