Hovädzie na zelenine

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 700 g zadného hovädzieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 150 g cibule, 20 g hladkej múky, 4 polievkové lyžice oleja, 1 malý karfiol, 3 karotky, 2 kaleráby, 1/8 l bieleho vína, 1/2 viazaničky petržlenovej vňate, 2 strúčiky cesnaku, mäsový vývar

Postup: Karfiol očistíme, umyjeme, rozoberieme na ružičky, karotku a kaleráb očistíme a nakrájame. Mäso nakrájame, osolíme, okoreníme, vo veľkej panvici zohrejeme olej, pridáme očistenú nakrájanú cibuľu, mäso, opražíme, zaprášime múkou, podlejeme vínom a vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, necháme zovrieť, znížime teplotu, prikryjeme a dusíme asi 40 minút. Cesnak ošúpeme, nasekáme najemno, vňať umyjeme, nasekáme. Zeleninu pridáme k mäsu, osolíme, okoreníme, podľa potreby podlejeme vínom a vývarom, pridáme vňať, prikryjeme a dusíme na minime. Na zjemnenie môžeme v omáčke rozpustiť trochu masla.

Posypeme vňaťou, podávame so zemiakmi alebo s chlebom.

 


AdSense