Korenený steak ratatouille

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre 4 osoby): 4 steaky z hovädzej sviečkovice, 4 polievkové lyžice olivového oleja, 2 šalotky, 2 strúčiky cesnaku, 500 g malých cukín, 300 g malých baklažánov, 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymiánu, 4 polievkové lyžice červeného vína, 400 g ošúpaných paradajok z konzervy, 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku, soľ, 1 čajová lyžička koriandra, 1 čajová lyžička mletej rasce, 1 čajová lyžička sladkej papriky

Postup: Na väčšej panvici zohrejeme 2 polievkové lyžice oleja. Šalotku a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno, dáme do panvice a pražíme na strednom ohni asi 4 minúty. Medzitým umyjeme a osušíme cukiny, baklažány a nakrájame ich na malé kocky. Pridáme k cibuli spolu s tymmiánom, dusíme na miernom ohni asi 5 min. Pridáme víno paradajky a paradajkový pretlak, osolíme a prikryté varíme asi 15 minút. Občas premiešame. Kým varíme ratatouille, v malej miske zmiešame koriander, rascu, papriku, soľ a zmesou okoreníme steaky z oboch strán. Zvyšný olej zohrejeme v panvici. Vložíme steaky a opekáme ich asi 4 min. z oboch strán, ak ich chceme mať krvavé 6 min., ak prepečené, a 8 min. ak sa majú prepiecť dobre. Podávame spolu s ratatouille.

 


AdSense