Roláda

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: balíček lístkového cesta (mrazené asi 330 g), 400 g mletého hovädzieho mäsa, cibuľa, vajce, tri lyžice strúhanky, 150 g šunky pokrájanej na 0,5 cm hrubé plátky, malá paprika, dve lyžice jemne nasekanej zelenej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, majorán, hladká múka, vajce na potretie, olej

Postup: Mrazené cesto necháme cez noc v chladničke rozmraziť. Cibuľu jemne nasekáme a necháme na troške oleja zosklovatieť. Očistenú papriku bez jadrovníka nakrájame na kúsky. Mleté mäso s cibuľou, pokrájanou šunkou a paprikou, petržlenovou vňaťou, strúhankou a vajcom spracujeme na masu, osolíme, okoreníme mletým korením a majoránom. Rúru predhrejeme na 200 °C a plech vyložíme papierom na pečenie. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto a masu naň rovnomerne rozotrieme. Cesto zrolujeme zdola navrch. Roládu preložíme na plech a potrieme ju rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre asi 10 minút. Teplotu znížime na 180 °C a pečieme ďalej ešte asi 20 minút.

Pred servírovaním necháme roládu chvíľu odpočívať, potom ju nakrájame na úhľadné plátky. Ako prílohu môžeme použiť zemiakovú kašu alebo rajčiakovú omáčku a rôznu dusenú zeleninu. Studenú roládu môžeme podávať s kyslou uhorkou a bagetkou alebo použiť ako vložku do hovädzej alebo slepačej polievky.

 


AdSense