Fašírky z hovädzieho mäsa

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa, rožok, cibuľa, 20 g bravčovej masti, mleté čierne korenie, trocha majoránu, kôru a šťavu z polovice citróna, 50 g domácej údenej slaniny, dve vajíčka, soľ, jedno vajíčko, 50 g strúhanky na obaľovanie, tuk na vysmážanie

Postup: Mäso umyjeme, pokrájame na kúsky a dva razy rozmelieme. Pridáme rožok namočený vo vode a vytlačený, nadrobno pokrájanú a na masti opraženú cibuľu. Posolíme, pridáme majorán, mleté čierne korenie, postrúhanú citrónovú kôru a šťavu z citróna, vajíčka a údenú slaninu pokrájanú na malé kocky. Zmes premiešame, podľa potreby zahustíme strúhankou a sformujeme fašírky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, obalíme v strúhanke a osmažíme v rozohriatom tuku.

Podávame so zemiakovým šalátom.

 

 


AdSense