Novozámocký sekaný biftek

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 400 g hovädzieho chudého mäsa, vajíčko, menšia cibuľa, 200 g koreňovej zeleniny a hrášku, sladká smotana, múka, mleté čierne korenie, trošku postrúhaného muškátového orieška, olej, múka, soľ, tarhoňa

Postup: Mäso zomelieme. Pridáme vajíčko, polovicu nadrobno nakrájanej cibule a posolíme. Premiešame a necháme chvíľu odležať v chladničke. Potom z masy formujeme asi centimeter hrubé okrúhle bifteky, ktoré obalíme v múke. Vysmažíme v horúcom tuku a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku speníme zvyšok cibule, pridáme na kocky pokrájanú zeleninu, podlejeme vodou, krátko dusíme. Pridáme sterilizovaný hrášok, korenie, muškátový oriešok, posolíme, prikryjeme, dodusíme. Občas trochu podlejeme. Keď je zelenina mäkká, zahustíme ju smotanou, v ktorej sa rozmiešali trochu múky a necháme prejsť varom.

Na tanier položíme bifteky, ktoré polejeme omáčkou a pridáme kôpky varenej tarhone.

 


AdSense