Zeleninovo - syrová pochúťka

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre 4 osoby): 4 tenké plátky hovädzieho mäsa, maslo na pomazanie, 125 g plnotučného mäkkého syra, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL čerstvých nasekaných byliniek, 2 PL sušených paradajok, 4 PL nasekanej bazalky, soľ, mleté čierne korenie

Omáčka: 1 PL oleja, 1 malá cibuľka, 400 g konzervovaných paradajok

Postup: V miske zmiešame syr s 2 polievkovými lyžicami nasekaných byliniek, 2 pretlačenými strúčikmi cesnaku a dôkladne premiešame. Pridáme nakrájané sušené paradajky a nasekanú bazalku. Syrovú zmes dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Hovädzie plátky vložíme medzi dve igelitové vrecká a rozklepeme na hrúbku 5 mm. Na každú porciu rozotrieme štvrtinu plnky a pevne ju zavinieme., Každú roládu zabalíme osobitne do papiera na pečenie. Zabalené rolády vložíme do vriacej vody a pomaly varíme 15 minút. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme pokrájanú cibuľu a niekoľko minút ju pražíme. Pridáme paradajky s polovicou šťavy, necháme zovrieť a 3 minúty varíme. Omáčku rozmixujeme dohladka, pridáme mleté čierne korenie, soľ.

Roládu podávame spolu s omáčkou a cestovinou.

 


AdSense