Grófova roštenka

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 500 g hovädzej roštenky, 40 g údenej slaniny, 40 g tuku, mleté čierne korenie, soľ, chren, cvikla

Postup: Odblanenú roštenku nakrájame na plátky, ktoré z oboch strán naklepeme, na okrajoch narežeme, osolíme a okoreníme. Slaninu pokrájame na tenké prúžky, opražíme na rozohriatom tuku, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku z oboch strán opečieme mäsové rezne, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia občas podlievame. Očistený chren a cviklu najemno postrúhame. Keď je mäso mäkké, uložíme ho na teplú misu, polejeme šťavou z dusenia a na každý plátok dáme opečený prúžok slaniny, trochu postrúhaného chrenu a cvikly.

Podávame s opekanými zemiakmi a kyslou uhorkou.

Aby pri strúhaní chrenu neslzili oči, pred strúhaním ho mierne zahrejeme.

 


AdSense