Hovädzie steaky so šunkou a hubami

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 300 g šampiňónov, 100 g surovej šunky, 1 viazanička petržlenovej vňate, 8 malých hovädzích steakov, 3 PL citrónovej šťavy, 6 PL olivového oleja, soľ, biele korenie, 500 g brokolice, 1 strúčik cesnaku, 1 - 2 sardelové rezy, 1/2 feferónky, 20 g vých jadier, mleté čierne korenie.

Postup: Hovädzie steaky naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme marinovať. Na panvici zohrejme 3 PL oleja a krátko na ňom opečieme hríby a šunku. Vmiešame 2 Pl citrónovej šťavy, petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Všetko spolu podusíme 2 minúty. Hubovú zmes dáme do ohňovzdornej formy, navrch rozložíme marinované steak. Vložíme do rúry, dusíme 10 minút. Mäso obrátime, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom. Dáme dusiť na ďalších 10 min. Brokolicu rozoberieme na ružičky a vo vriacej vode varíme asi 8 min., precedíme. Cesnak ošúpeme a pokrájame na plátky. Z feferónky odstránime jadrá, umyjeme ju a pokrájame nadrobno. Sardelové rezy pokrájame tiež, píniové jadrá nasucho opražíme. Na zohriatom zvyšom oleji opražíme cesnak, fefrónky sardely, pridáme brokolicu a za stáleho miešania zohrejeme. Podávame so zemiakovými kroketami alebo s americkými zemiakmi.

 


AdSense