Dusená hovädzina

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre 12 osôb): Hovädzie mäso zadné (1,3 kg), 1,5 ČL mletého čierneho korenia, 1,5 ČL soli, 2 cibule, 8 mrkiev, 4 strúčiky cesnaku, 2 konzervy lúpaných paradajok, 50 g čerstvej bazalky, 2 poháre suchého červeného vína, 900 g nových zemiakov, 2 ČL kukuričnej múky

Postup: Mäso ochutíme soľou a 1 ČL mletého čierneho korenia. Uložíme ho do ohňovzdorného hrnca a na strednom plameni pečieme zo všetkých strán. Preložíme na tanier. Mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme, mrkvu nakrájame na 5 cm dlhé kúsky, cibule na väčšie kúsky, cesnak roztlačíme. Zeleninu pridáme do výpeku a pražíme 8 minút. Primiešame paradajky, polovicu bazalky, korenie, soľ. Varíme 5 minút. Mäso vrátime do hrnca, pridáme víno a dostatok vody. Dusíme 1 hod., kým mäso a zelenina nezmäknú. Mäso občas obrátime. Pridáme zemiaky, vodu a zvyšok bazalky. Dusíme ďalšiu hodinu. Potom mäso pokrájame na kúsky, dáme spolu so zeleninou na servírovaciu misu. Šťavu z dusenia prelejeme na panvicu a necháme zovrieť. Pridáme kukuričnú múku, zmiešanú s 2 PL vlažnej vody a necháme zovrieť.

Šťavou polejeme mäso a podávame.

 


AdSense