Mäsová roláda so zeleninou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (2 porcie): 2 hovädzie rezne, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL oleja.

Plnka: 4 karotky, 3 petržleny, 1 pór

Omáčka: 200 g miešanej koreňovej zeleniny, 50 g zemiakov, 1 cibuľa, 3 PL kyslej smotany, trochu červeného vína, trochu strúhaného muškátového orieška, 250 ml zeleninového vývaru

Postup: Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Zeleninu na plnku očistíme, nakrájame na dlhé rezance, položíme na rezeň, stočíme, zopneme kovovými ihlami. V hrnci zohrejeme olej, roládu z každej strany prudko opražíme, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme nakrájanú koreňovú zeleninu, opražíme, podlejeme vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale a vínom. Do hrnca vložíme rolády, prikryté udusíme domäkka. Mäso opäť vyberieme, odložíme na teplé miesto. Zeleninu pomixujeme, dáme späť do hrnca, vmiešame kyslú smotanu, osolíme, pridáme muškátový oriešok, necháme prevrieť.

Roládu podávame nakrájanú poliatu omáčkou s ryžou alebo cestovinami.

 


AdSense