Hovädzie medajlóniky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny ( 6 porcií): 6 hovädzých medajlónikov zo sviečkovice, 6 plátkov slaniny, 4 PL masla, 12 čerešňových paradajok, 2 baklažány, 2 cibule pokrájané na kolieska, 100 ml mlieka, 200 - 300 ml hovädzieho vývaru, 1 PL kečupu, 50 ml bieleho vína, 6 pečených zemiakov, olej, hladká múka, mleté čierne korenie, soľ, bylinky

Postup: V panvici zohrejeme 3 PL masla. Pridáme paradajky, okoreníme mletým čiernym korením a prudko opečieme (4 - 8 minút). Baklažány očistíme, nakrájame na plátky, osolíme, opečieme na horúcom oleji a necháme odkvapkať. Cibuľové kolieska namočíme do mlieka, obalíme v múke a 3 min. vyprážame na horúcom oleji. Necháme odkvapkať, potom okoreníme soľou a čiernym korením. Medajlóniky obalíme slaninou a obviažeme niťou, aby sa nerozpadli. Potom okoreníme, v panvici rozpálime olej a medajlóniky opečieme z každej strany 4 - 5 minút. Opečené mejlóniky vyberieme, osolíme a odložíme do tepla. Vypražený tuk zalejeme vývarom a 1 PL kečupu. Necháme prevrieť na silnom plameni, až odparíme časť tekutiny. Zoberieme z ohňa a primiešame biele víno a 1 PL masla. Na veľký servírovací tanier položíme paradajky, opečené baklažány, kolieska cibule a polovicu medajlónikov. Navrch poukladáme medajlóniky, ktoré polejeme šťavou, ozdobíme čerstvými bylinkami.

 


AdSense