Mäsové kocky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre 6 osôb): 350 g upečeného hovädzieho mäsa, 4 rožky, 250 ml mlieka, 3 vajcia, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, vegeta, sóda bikarbóna, soľ, 100 g masla, 6 kelových listov, 6 plátkov údenej slaniny, 150 g kyslej smotany, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Mäso pomelieme, rožky pokrájame, namočíme do mlieka a vyžmýkame. Primiešame ich k mäsu, pridáme žĺtky, soľ, korenie, vegetu, postrúhaný muškátový oriešok, štipku sódy bikarbóny, pokrájanú cibuľu, roztlačený cesnak. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme do masy. Zmes rozložíme do vymastenej ohňovzdornej misy, prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 15 minút. Mäso potrieme maslom a nakrájame 6 častí. Kelové listy oparíme nad parou. Z octu, cukru pripravíme nálev, ktorými ich pokvapkáme. Na každý list položíme mäsovú kocku, ozdobíme ju opraženou slaninou a kyslou smotanou.

 


AdSense