Chili con carne

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 500 g hovädzieho mäsa, cibuľa, ČL hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, 0,5 ČL korenia čili, ČL soli, mleté korenie čierne, 100 ml červeného vína, kocka mäsového bujónu, konzerva krájaných paradajok, konzerva fazuliek v slanom náleve, olej

Postup: Cibuľu a cesnak očistíme a posekáme nadrobno. Umyté osušené mäso pomelieme. Na horúcom oleji speníme cibuľu, pridáme pomleté mäso, opražíme a posypeme 1 ČL hladkej múky. Pridáme posekaný cesnak, 0,5 ČL korenia čili, ČL soli a mleté čierne korenie. Podlejeme červeným vínom a mäsovým bujónom a 15 - 20 minút pod pokrievkou dusíme. K udusenej zmesi pridáme pokrájané paradajky a precedenú fazuľu (môžeme pridať aj malú konzervu kukurice). Premiešame, podľa chuti osolíme, okoreníme a ešte 10 minút dusíme.

Podávame s chlebom alebo dusenou ryžou.

 


AdSense