Špenátové prekvapenie

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 osoby): 8 tenkých plátkov hovädzieho mäsa, 2 Pl slnečnicového oleja, mleté čierne korenie, 1 PL polohrubej múky

Plnka: 30 g masla, 4 strúčiky cesnaku, 30 g masla, 250 g špenátových listov, 60 g čerstvej tmavej strúhanky, 30 g masla, 1 vajce

Postup: Plnka: V hrnci roztopíme maslo, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a pražíme 3 min. Primiešame špenát, podľa chuti osolíme, okoreníme, opražíme ešte 1 min. Do plnky pridáme strúhanku a zmes necháme vychladnúť. Plnku spojíme rozšľahaným vajcom. Plátky mäsa dáme medzi 2 mikroténové vrecká a vyklepeme ich na hrúbku 3 mm. Špenátovú plnku rozotrieme na pláty mäsa, vytvoríme závitky a zabezpečíme špajdľami. Potom ich mierne obalíme v múke a 5 minút pražíme na horúcom oleji. Do hrnca dáme vývar, pridáme závitky a necháme ich 50 minút na miernom ohni dusiť.

 


AdSense