Burgundské hovädzie

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (6 osôb): 1,5 kg hovädzieho stehna, 7,5 dl červeného vína, 3 strúčiky cesnaku, 70 g masla, 1 cibuľa, 1 mrkva, 200 g slaniny, 1 biela cibuľa, 200 g drobnejších šampiňónov, 2 PL múky, 1 viazanička francúzskeho petržlenu, 1 viazanička tymiánu, 1 viazanička čerstvej zelerovej vňate, 1 - 2 bobkové listy

Postup: Hovädzie stehno umyjeme, odblaníme a rozkrájame na veľké, kocky, ktoré vložíme do veľkej misy. Do kusa tylovej látky zabalíme zelerovu vňať, francúzsky petržlen, čerstvý tymian, 1 - 3 strúčiky cesnaku a niekoľko, bobkových listov. Tento balíček korenia vložíme do misy s mäsom a zalejeme červeným vínom. Necháme v chlade odstáť 3 - 4 hod. Potom odstránime z misy vrecúško a z mäsa poriadne vytlačíme nálev. Na panvici rozpustíme maslo a kocky mäsa na ňom predsmažíme. Nálev vlejeme do inej panvice a privedieme do varu. Do hrnca vložíme maslo, rozpustíme ho a začneme v ňom dusiť cibuľu nakrájanú na väčšie kusy. Až je sklovitá, pridáme k nej vrecúško s korením, nahrubo nakrájanú mrkvu a predsmažné mäso. Osolíme, poprášime múkou, zalejeme nálevom. Potom varíme niekoľko min. pod pokrievkou, vložíme do rúry predhriatej na 160 °C pečieme 2 - 2,5 hod. Jemne nakrájanú bielu cibuľu mierne osmažíme na masle, pridáme údenú slaninu pokrájanú na kocky, primiešame šampiňóny, premiešame s ostatnými surovinami a osolíme. Keď je ragú hotové, vyberieme balíček korenia. Huby opečené na slanine primiešame do ragú a spoločne ešte raz povaríme

Môžeme ešte ragú okoreniť.

Podávame horúce s bielym chlebom.

 


AdSense