Boloňský hovädzí kastról

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 osoby): 340 g mletého chudého hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 600 g zemiakov, 2 konzervy pokrájaných paradajok, 150 ml kuracieho vývaru, 1 PL hnedého cukru, postrúhaná kôra a šťava z 1 citróna, 1 hľuza fenikla, 100 g mrazenej zelenej fazuľky, soľ, mleté čierne korenie, 4 celozrnné žemle, feniklové lístky, petržlenová vňať

Postup: Cibuľu pokrájame nadrobno, so hovädzinou a roztlačenými strúčikmi cesnaku pridáme do hrnca. Opekáme 5 m na strednom ohni, kým mäso rovnomerne nezhnedne. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, paradajky aj so šťavou, vývar, polovicu citrónovej šťavy, trocha a soli a mleté čierne korenie. Necháme zovrieť, zmiernime oheň a hrniec prikryjeme. Zmes dusíme na miernom ohni, dvakrát premiešame, aby sa zemiaky varili rovnomerne. Pridáme na plátky nakrájaný fenikel, mrazenú zelenú fazuľku a citrónovú šťavu. Hrniec prikryjeme a na slabom ohni dusíme 5 min. Podľa potreby dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Jedlo naložíme do misiek, ozdobíme zvyšnou citrónovou kôrou, posekanými listami fenikla a petržlenovou vňaťou.

 


AdSense