Sviečkovica v šatách

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (8 porcií): 1 kg hovädzej sviečkovice, 6 zemiakov uvarených v šupe, 200 g hrubej múky, 100 g masla, 200 ml mlieka 3 žĺtky 150 g plátkov prerastenej slaniny, 100 g šunky, mleté čierne korenie, soľ, olej

Postup: Celý kus sviečkovice osolíme, okoreníme a zo všetkých strán opečieme na horúcom oleji. Mäso necháme vychladnúť. Slaninu okrájame na kúsky, šunku, na tenké pásiky. V šupke uvarené zemiaky ostrúhame, zmiešame s 2 žĺtkami, pridáme roztopené maslo, osolíme, vypracujeme cesto. Ak je príliš husté, rozriedime ho mliekom. Cesto rozvaľkáme (kúsok odložíme nabok), dáme naň vychladnutú sviečkovicu a dobre zabalíme. Pekáč vystelieme plátkami slaniny, na ne položíme zabalenú sviečkovicu. Potrieme žĺtkom, obložíme plátkami slaniny a rezančekmi šunky. Navrch dáme pásiky zo zvyšku cesta. Vložíme do vyhriatej rúry, pečieme. Elektrická 200 teplovzdušná 160 °C, plynová stupeň 4, čas pečenia 20 - 25 minút. Necháme vychladnúť, pokrájame na asi 1 cm hrubé plátky, ozdobíme kompótom.

Podávame so zeleninovým šalátom.

 


AdSense