Suroviny (4 osoby): 600 g rezňov z mladej hovädziny, 60 g masla, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 kg zemiakov, olej, soľ, 1 PL Podravky s bylinkami
Postup: Rezne naklepeme, posypeme Podravkou a vyprážame na oleji z každej strany 3 - 4 min. Podlejeme trochou vody a dusíme, až kým mäso nezmäkne. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na väčšie kusy a uvaríme v slanej vode. Maslo vymiešame s pretlačeným cesnakom a 1 PL nasekanej petržlenovej vňate. Vypražené rezne upravíme na podnose, okolo uložíme uvarené zemiaky a na každý teplý rezeň položíme kúsok pripraveného masla. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Vymiešané maslo s cesnakom a petržlenovou vňaťou vyformujeme do tvaru placky a do podávania ho uchovávame v chladničke.