Hovädzie ragú s tortillou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 500 g mletého hovädzieho mäsa, 200 g kukuričnej, 150 g hladkej múky, 1/2 viazaničky petržlenu, 1 cibuľa, 1 kalifornská paprika, 100 g nakladaných ošúpaných paradajok z konzervy, 200 g nakladaných malých kukuričiek z konzervy, mletá paprika, čili a mleté čierne, soľ, 2 PL medu

Postup: Kukuričnú múku zmiešame s hladkou, pridáme najemno nakrájaný petržlen, soľ, po malých dávkach prilejme 2 dl teplej vody. Rukami všetko prehneme, zo vzniknutého cesta tvarujeme knedlíčky, dáme 15 m bokom. Potom ich vložíme každú medzi 2 listy papiera na pečenie a valčekom rozvaľkáme na malé placky. Tie po oboch stranách opečieme do červena v horúcom oleji na panvici. V inej panvici rozpálime olej, osmažíme na ňom cibuľu, pridáme mäso, soľ, kalifornskú papriku nakrájanú na rezančeky. Z nakladaných paradajok odkrojíme vrchnú i spodnú časť, primiešame k mäsu, dusíme. Pridáme do ragú aj pokrájané kukuričky. Ochutíme mletou paprikou, čili korením. Pokvapkáme medom, zamiešame, rýchlo pridáme trochu vody, aby sa med nespálil. Dusíme tak dlho, až mäso zmäkne. Pred podávaním položíme na tanier kukuričnú placku, dáme na ňu porciu ragú, prikryjeme druhou tortilou. Zdobíme petržlenovou vňaťou a kalifornskou paprikou pokrájanou na kocky.

 


AdSense