Biftek s plnenými paprikami a omáčkou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 porcie): 700 g biftekov, 150 g anglickej slaniny, 1 dl olivového oleja, 4 dužinaté papriky, 8 paradajok, 4 dl smotany, pór, 2 žemle, 8 čerešňových paradajok, horčica, kečup, 50 g zeleného korenia, viazanička fran. petržlenu, mleté korenie

Postup: Rozpolené papriky osolíme, okoreníme, opečieme na malom množstve oleja, dáme bokom. Na tom istom oleji orestujeme nadrobno pokrájané paradajky a pór. Osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nasekaný petržlen. Touto zmesou naplníme papriky. Na panvici opražíme zelené korenie, pridáme k nemu trochu horčice, kečupu, soli, mletého korenia, zalejeme smotanou, podľa chuti pridáme víno, všetko povaríme. Odležané bifteky (až 4 dni) v marináde nakrájame, zabalíme do anglickej slaniny, upečieme na troške oleja. Žemle nakrájame na kolieska, krátko opražíme na oleji. Pečené mäso podávame na žemľových plátkoch so zeleninovou prílohou z paprík zaliate omáčkou.

 


AdSense