Hovädzia pečienka podľa mňa

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 600 g hovädzieho zadného mäsa, 100 g slaniny, 100 g očistenej cibule, 100 g kyslých uhoriek, 20 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, voda alebo vývar

Postup: Očistené, opláchnuté mäso osušíme, prešpikujeme prúžkami slaniny, osolíme, okoreníme. Na ostatku slaniny opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, niekoľko zrniek čierneho korenia, prikryté dusíme, podlievame horúcou vodou alebo vývarom. Mäkké mäso vyberieme, odložíme na teplé miesto, šťavu zhustíme hladkou múkou rozmiešanou vo vode alebo tmavou zápražkou. Do šťavy pridáme na kocky nakrájané uhorky, krátko povaríme, prípadne ochutíme soľou, korením. Mäso nakrájame na plátky, polejeme šťavou. Do nej sa dá dať natvrdo uvarené nakrájané vajcia či hrášok.

 


AdSense