Dobrý hubový šalát

Suroviny (4 porcie): 400 g čerstvých, húb, 1 PL octu, 1 PL kryštáľového cukru, soľ, 1 väčšia cibuľa, 2 paradajky, 2 zelené papriky, 2 PL 30 g krupicového cukru, 3 PL oleja. Nálev: 100 ml vody, 3 PL octu, 3 bobkové listy, 3 ks celého nového korenia, vetvička tymianu, 3 ks celého čierneho korenia, 3 klinčeky, soľ

Postup: Pokrájané huby ponoríme do silne vriacej slanej vody, s octom, cukrom. Po 3 m huby vyberieme, odložíme do misky. Ošúpané paradajky, papriku, cibuľu pokrájame na kocky, premiešame s hubami, ochutíme kečupom, olejom, cukrom. Z uvedených surovín urobíme nálev, chvíľu povaríme, necháme vychladnúť, scedíme. Nakrájané huby so zeleninou zalejeme nálevom, premiešame, necháme stáť, podávame chladné s pečivom. Šalát sa dá sterilizovať 30 m pri 100 st.

AdSense