Krehký hubový koláč

Suroviny (8 ks): Cesto: 300 g hl. múky, 1 ČL prášku do pečiva, 150 g rastlinného tuku, 1 vajce, 50 ml mlieka, soľ.

Plnka: 500 g čerstvých húb, 50 g angl. slaniny, 150 ml smotany, 100 g eidamu, 100 g šunky, rasca, soľ, ml. č. korenie, 1 vajce

Postup: Zmiešame múku, prášok do pečiva, tuk, vajce, soľ, mlieko, vypracujeme hladké cesto, prikryté dáme do chladničky. Očistené huby nakrájame, podusíme s rascou na tuku, pridáme nakrájanú slaninu, vňať, osolíme, okoreníme, prilejeme smotanu, krátko povaríme. Cesto rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme na placky podľa veľkosti vymastenej formy, dáme časť cesta tak, aby vyčnievalo nad okraje. Dáme naň plnku, šunku, posypeme syrom, prikryjeme druhou časťou cesta, okraje zvinieme ako lem, potrieme vajcom, pečieme pri 180 stupňoch 40 minút.

AdSense