Nakladané huby s vínom

Suroviny (1 veľký pohár): 1/4 l vinného octu, 1 l bieleho vína, 3/4 l ol. oleja, 5 strukov cesnaku, 2 malé cibuľky, 6 klinčekov, 5 KL soli, 2 KL celého č. korenia, 1 KL rozmarínu,, 5 bobkových listov, 1,5 kg menších húb (kuriatka kozáky, šampiňóny, dubáky)

Postup: Ocot, víno, olej, klinčekmi prešpikované cibuľky, soľ, celé korenie, rozmarín, bobkové listy varíme na minime pol h, vmiešame očistené huby, väčšie rozkrojíme, krátko prevreme, zakryjemedáme vychladnúť, naplníme do veľkého skleneného pohára (viacerých menších, podávame najskôr na druhý deň. V chladničke vydržia huby ako príloha k mäsovým a cestovinovým jedlám niekoľko mesiacov.

AdSense